S%C3%A4hlyturnaus%202014-15-normal.jpgViimeiset kaksi viikkoa ovat olleet liikuntapainotteisia. 3.-6. luokan tytöt ja pojat ovat osallistuneet Nummi-Pusulan koulualueen alakoulujen vuosittaisiin sählyturnauksiin ja koko koulu on osallistunut uimaopetukseen Lohjan Neidonkeitaalla. Sählyturnauksessa ei mitaleja saavutettu, mutta hyvää mainetta kylläkin. Koulumme liikuntaluokka on pieni ja turnauspäivien parasta antia on se, että oppilaat pääsevät isoon saliin pelaamaan. Oppilaat huokailivat salin suuruutta ja mahdottomuutta jaksaa juosta niin isossa salissa. Kyllähän siellä punaiset posket tulivatkin, mutta hyvin kunto kesti koko turnauksen ajan. On tärkeää päästä harjoittelemaan myös sitä, miten urheilutapahtumissa käyttäydytään. Kenellekään ei buuata, kaikkia kannustetaan ja tärkeintä on reilu meininki, ei mitalit kaulaan. Voin käsi sydämellä todeta, että näin tosiaankin tapahtui niin tyttöjen kuin poikienkin turnauksessa.

 

Olemme olleet kahtena maanantaina Lohjan Neidonkeitaassa uimassa. Altaan reunalla seistessä huomaa hyvin, miten paljon oppilaiden uimataidot ovat kehittyneet syksystä. Hyrsylän koulun oppilaat käyvät uimassa kolme kertaa syyslukukaudella ja saman verran kevätlukukaudella, joten ihan hyvin on pullat uunissa. Olen itse erikoistunut liikuntaan ja oppiaine onkin lähellä sydäntäni. Opettajan tehtävä ei ole valmentaa huippu-urheilijoita vaan tarjota oppilaille monipuolisia kokemuksia ja onnistumisen elämyksiä liikunnan parissa. Ehkä sieltä löytyy kipinä elinikäiselle liikuntaharrastukselle. Muutamalla uintikerralla ei kuitenkaan uimataitoa saavuteta, joten päävastuu uimataidosta, jota itse usein tituleeraan halvaksi henkivakuutukseksi, jää huoltajille. Uimaopetuksesta jää kuitenkin jokaiselle jotain käteen ja ehkä näitä taitoja jaetaan sitten kotona vaikkapa perheen pienimmille.

 

Huomenna onkin koulukuvauksen päivä, joten aamulla koulussamme on jännittyneitä hymyjä, kauniita asuja ja upeita poseerauksia.