Kevät on koulujen kiireisintä aikaa. Kun katson toukokuun kalenteria taaksepäin, huomaan, mitä kaikkea olemmekaan tehneet vielä kevätlukukauden viimeisen kuukauden aikana.

Tulevat ekaluokkalaiset kävivät tutustumassa kouluun ja tulevaan opettajaansa. Tämä on se hetki, jolloin tuntuu, että nykyiset ekaluokkalaiset kasvavat huimasti yhden koulupäivän aikana. He eivät olekaan enää koulun pienimpiä vaan uudet pienet ovat tulleet ottamaan tittelin haltuunsa. Aivan kuin 1.-2. luokkalaisten herneet, pienistä ja hennoista aluista on kasvanut vahvoja ja vihreitä taimia.

Herneet2-normal.jpg

 

Toukokuussa oli myös Lohjan kaupungin 3. ja 5. luokkalaisten yhteinen liikuntapäivä Kisakalliossa. Myös Hyrsylän koululta osallistuttiin liikuntapäivään. Sää suosi ja oppilaat nauttivat erilaisista ohjatuista liikuntahetkistä.

Hyrsylän koululla oli vanhempainilta yhteistyössä Syli Ry:n (Suomen syömishäiriöliiton) kanssa. Painavaa asiaa, mutta hyvinkin ajankohtaista. Olkaamme valppaina, jotta huomaamme lapsen mahdollisen hädän. Itselleni tuli yllätyksenä, että usein syömishäiriö puhkeaa jo alakoulun viimeisillä luokilla. Tämä asia ei siis koske vain yläkouluikäisiä.

R%C3%A4ps%C3%A4ys-normal.jpg

Hyrsylän koulun pihapiiri laitettiin kuntoon yhteisvoimin. Oppilaat haravoivat pihan. Siinä riittääkin hommaa, koska koulumme ympärillä kaartuu isoja ja upeita riippakoivuja. Nyt lehdet ovat maatumassa ulkorakennuksen takana ja kesä voi tulla.

Kaiken tämän toiminnan keskellä kävimme myös kevätretkellä Turussa, mutta se retki ansaitseekin ihan oman artikkelinsa. Palataan siihen myöhemmin.