Hyrsylän koulun oppilaiden viime viikko alkoi jännittävissä merkeissä, kun koulun keittolassa oli sattunut kuvitteellinen tulipalo. Oli siinä aika sutina, kun koulullinen oppilaita ja henkilökunta poistuivat kokoontumispaikalle. Poistumisaikatavoite on kaksi minuuttia. Se on nimittäin aika, jonka sisällä koko koulu pitäisi saada tyhjennettyä ihmisistä. Kaksi minuuttia on myös se aika, jonka jälkeen savukaasut aiheuttavat suurella todennäköisyydellä tuupertumisen, jonka seuraukset voivat olla kohtalokkaat. Poistuminen tapahtui yllättävänkin nopeasti, olisiko osasyynä ollut se, että henkilökunta tiesi poistumisharjoituksesta päivän tarkkuudella. Seuraavalla kerralla "tulipalo" tuleekin sitten yllätyksenä kaikille. 

Megafoni-normal.jpg

Hyrsylän koulussa on käytäntö, että jokaisella oppilaalla on käytössään sisäkengät. Yhtenä syynä sisäkenkien käyttöön on juuri tällaiset poikkeustilanteet, esim. mahdollinen tulipalo. Sukkaterässä on kurja seisoskella pihalla, tulipalo kun ei tule aina, ja varmaankin harvoin, silloin, kun on aurinkoista ja lämmintä. Paloharjoituksen jälkeen pakkasimme muutaman oppilaan märät sukat kotiviemisiksi. Pari oppilasta jäi myöskin etsimään sisäkenkiään, vaikka olisi jo pitänyt kiiruhtaa pihalle. Ehkä poistumisharjoitus antaa suuremman muistutuksen sisäkenkien käytöstä kuin aikuisen tekemät muistuttelut.

 

Kevät lähestyy kohisten ja laitankin vielä tekstin perään kuvan 1.-2. luokkalaisten herneprojektista. Herneet ovat kauniilla alulla ja niille on katsottu on lopullinen kasvupaikka koulun omenapuutarhasta. Onpa kutkuttavaa seurata, kuinka herneet kasvavat. 

Taimi-normal.jpg